Ligustrum Vulgare

Ligustrum Vulgare

Ligustrum vulgare är en snabbodlare som kommer att tappa de flesta av sina löv på vintern. I frost och ihållande fuktigt väder tappar den alla sina löv. På våren växer häcken ut snabbt och löven är fulla igen.

Ligustrum ovalifolium behåller fler löv på vintern. Ligustrum ovalifolium är också den mest planterade ligusterhäcken. Ligustern blommar från juni till augusti och har svarta bär som är populära bland fåglar. Eftersom den tål beskärning bra används ligustern ofta i häckar. Ligustern är giftig för människor.

Fördelar:

Enkel häckväxt som ställer få krav på sin skötsel

Mycket vacker häckväxt, som lockar många fåglar

Nackdelar:

På grund av snabb tillväxt är beskärning nödvändig en eller två gånger om året

Bladen och blommorna av denna art är giftiga när de äts

Vanlig liguster som häckväxt

Ligustern tillhör en speciell kategori av häckväxter. Du kanske vet att häckväxter vanligtvis är vintergröna eller lövfällande, men den vanliga ligustern är halvvintergrön. Det betyder att den vanliga liguster i princip är vintergrön, men det finns en chans att den fortfarande tappar en del av sina blad under stränga vintrar.

Självklart kommer den vanliga liguster att ta igen detta underskott till våren. Många människor ser denna egenskap hos liguster som en nackdel, men tro oss, denna häckväxt är väl värt det! Du kommer att älska de charmiga djupgröna ovala bladen av denna stam och förmodligen de blommor som liguster utvecklar på våren. Fåglarna älskar i alla fall denna häckväxt och ibland vill de bygga bon i den. Men de håller sig borta från blommorna och bären: de är giftiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *