Malvarrosa-Malvas-Alcea

Malvarrosa-Malvas-Alcea

Pilgrimsmusslor och Arcea är kända i många städer. Du ser det regelbundet i fasadträdgårdarna och trottoarerna.
Växten växer till flera meters höjd och kan blomma i vackra färger.

 

Biennale stockros
De vanligaste hollyhocksna är tvååriga. Du kan så dig själv från juni / juli och plantera före vintern. Sedan kommer de att blomma året därpå. Det finns också en årlig järnek. Du sår den på våren och den blommar samma år. Jag tror att tvååriga växter blommar mer och mer.
Plantera den på din egen bricka och plantera den på din destination. Det kan dock också sås direkt på marken. Lossa sedan jorden, så fröna, så sanden och ge dem mycket vatten.

Denna växt kom ursprungligen från Turkiet och hittades bara i Europa på 1500 -talet.

Hollyhocks kräver mycket lite vegetabilisk mat och fungerar bra på torr jord. De gillar också att vara i solen mot de varma väggarna. En idealisk växt intill gården eller staketet. Växtens höjd är cirka 2 meter och höjden är cirka 50 cm. stor. En lång och smal växt. Som jag förstår kan vissa avvikelser vara så stora som nästan 4 meter. Jag har aldrig sett det så högt. Se till att du har stöd, annars växer växten i stark vind.

Gränsväxt
Holly träd är vanligare bakom gränsen i mer lantliga trädgårdar. Ett växttorn ovanför andra växter. Lägg den på en solig plats också. För stockros är inte för mycket sol ett problem. Johannesört är i perfekt harmoni med andra växter som leverört, verbena och flox.

Blommor
Hollyhocks blommar vanligtvis från mitten av juli till september. Blommorna har en eller två blommor. Blommorna har underbara vackra kalyxer. Finns i en mängd olika färger, inklusive varmrosa, mjukrosa, gul och mjukgul. Det finns också en svart version (Nigra).
Det är en populär blomma för honungsbin och humlor. De försvinner i en helt stor kalix. Vackert ansikte.
Malvbladen är ganska grova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *