Grönt gräs-Tips-

Grönt gräs-Tips-

Den välskötta gräsmattan är praktiskt taget fri från mossa, ogräs och kala fläckar. Men vad är en välskött gräsmatta?
Gräset bör befruktas regelbundet under hela året. Det är viktigt att basen är i gott skick. Det viktigaste är under jorden, rötter. Om du har bra rötter kommer din gräsmatta att återhämta sig snabbt efter åldringsperioden. Strö över korn och välj ett speciellt gödningsmedel. Detta säkerställer en stark rot.
Läs också följande tips för att undvika gräsproblem.
Tips för grönt gräs-grönt gräs
Hur förhindrar du problem med gräsmattor som mossa, ogräs och ojämna gräsmattor? När och hur man ska klippa och vad man ska göra för att behålla en vacker grön gräsmatta.
Om du har gräs eller gräsmatta i din trädgård tar naturen dig närmare. Med tanke på det gröna gräset och det gröna gräset tänker många omedelbart på många jobb. Inte så sant. Klipper du gräsmattan då och då, sköljer du den med kalk en gång om året och sprider gräsmattan flera gånger om året, en vacker grön gräsmatta kommer att sprida sig framför dig året runt. Det viktigaste med gräsmattan är i källaren! Roten är den viktigaste. När du har rengjort basen behöver du inte oroa dig för golvet. Det finns inget utrymme för ogräs eller mossa på den djupt rotade gräsmattan. Basen upptar redan denna plats. En väl rotad gräsmatta absorberar också fler näringsämnen från gräsmattan. Detta håller gräsmattan i gott skick och mindre känslig för gräs. Som nämnts är det lika viktigt att ta hand om dina gräsmattor som att ta hand om din gräsmatta. Du kanske inte kan se det, men rötterna är grunden för din gräsmatta.
Om du tar väl hand om dina rötter har du få eller inga irriterande problem som ogräs och mossa. Rotade gräsmattor är hälsosammare och mer miljövänliga. Titta under gräset. På en frisk gräsmatta bildar rötterna en tät uppsättning. Det är logiskt att det inte finns mer utrymme för ogräsrötter. Bli av med ogräs i tid och håll det utom kontroll.
2. Gräsmatta
Du behöver bara bleka en gång om året. Detta görs genom att spraya kalkkorn i november / december eller januari / februari. Det förhindrar naturlig försurning och rötterna absorberar näringsämnen bättre. Fördelen med extra magnesium är att du får det gröna gräset snabbare.
Växter behöver mat precis som människor. Detta gäller även plantorna på din gräsmatta. Sprid gräset i mars eller april och ge din första present. Om du väljer en ekologisk mat fungerar den i 3 månader och du kan ge en andra dos runt juni eller juli. Sedan fungerar det igen i 3 månader till hösten.
Om du vill öka gräsmattan ännu mer under de hårda vintrarna, spraya det speciella gödningsmedlet igen under hösten. Gramineae är mer hållbara på vintern eftersom det innehåller överskott av kalium. På våren minskar chansen för mossa och ogräs.
Spridare

Fåglar i gräset För små gräsmattor kan du enkelt spraya granulaten för hand. Om gräsmattan är lite stor, överväg en spridare. De finns i stora och små versioner. Fördelen är att gödningsmedlet kan fördelas jämnare. Spridare används också ofta för att strö kalkkorn, frön eller vägsalt.
luft

Den kan slipas med en krossande kratta, men om du säkerställer god jordfruktbarhet med rätt bakterier behöver du inte vässa.

domstol

Elektrisk gräsklippare
Elektrisk gräsklippare
Du måste klippa den, men nuförtiden är den också väldigt lätt att klippa. Detta kan göras manuellt eller med en cylinderklippare. Det är redan enkelt med en elektrisk gräsklippare, men med en robotgräsklippare behöver du inte klippa dig själv. Cylindergräsklippare: En cylinderklippare är en gräsklippare som måste placeras bakom och skjutas. Fördelen är att den kan fällas i små hörn. Detta är ofta den perfekta lösningen för små lador och små gräsmattor. Bra för träning

Elektrisk gräsklippare: Att använda en elektrisk gräsklippare gör ditt jobb mycket enklare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *