Fjäril framgård. Är du inne?

Fjäril framgård. Är du inne?

Jag önskar att många skulle bygga en fjärilsträdgård i år. Gatan blir gladare. Och många fjärilsgårdar erbjuder vackra blomsterband till din stad eller stad där fjärilar och bin hittar sin väg. Blommor och fjärilar gör alla glada.

Bouvlinderwerf
Hur gör du en fjärilsträdgård? Fortsätt läsa, så ska jag förklara det för dig. Även om du har en del av trädgården kan du göra den till en fjärilsträdgård. Det är viktigt att välja rätt växt. Rita en design på uteplatsen.
Du kan skapa egna mönster för din trädgård. Mät din trädgård och gör en skala på papper. Rita en befintlig plantage som ett träd. Skapa sedan ett fint mönster av öar och cirklar. Om du behöver en stig genom uteplatsen (till exempel gjord av trädbark), rita den också. Snart kommer olika typer av blommande växter att planteras på ön.
Ta bort så många stenar som möjligt från din trädgård. Och bli av med alla fula växter. Fjärilsträdgården består av växter och buskar som är intressanta för fjärilar. Om du har andra växter, bestäm om du vill behålla dem. Lämna trädet ändå, det är attraktivt för fåglar. Det enklaste är om du kan göra en bar bit. Tog bort fula barrträd och grenar. De har kämpat i flera år och du kan inte längre få en fin modell i dem. Barrträd är inte heller viktiga buskar för fjärilar. Efter röjningen återstod två träd.
Markförbättring
Ge bra jord. Köp befruktad trädgårdsjord och säkra ett välväxande lager i din nya trädgård. Du kan ofta plantera i trädgården. Om jorden är mycket svag eller vattentät, använd en annan jordbalsam. Det var inte nödvändigt för oss.

Rita en ö
Efter att ha applicerat jorden i trädgården, dra in ön i jorden med en pinne. Du kan också lägga trådar eller markera öarna med stickor. Det är bara ett verktyg, så du kan se var du ska plantera det senare. Tänk också på hur du vill skilja dig från dina grannar. Jag valde några gröna vikväxter. Men om de också vill ha en fjärilsträdgård kan du få dem att fungera bra tillsammans.
Planera plan
Nedan finns en lista över trädgårdsväxter som är attraktiva för fjärilar. De flesta av dessa växter kan planteras i alla typer av jordar (lerjord, torvjord, sandjord, etc.). Du kan hitta fler sorter på internet. Gör roliga färgkombinationer.
Många fjärilar blommar från vår till höst. Om du också behöver en vacker trädgård på hösten, plantera höstblommor och prydnadsgräs. Prydnadsgräs kan vara väldigt stort. Tänk på det här. Pennisetum finns också som en liten växt ca 20-40 cm. Gör det inte svårare än så. Börja med att köpa några växter och plantera dem senare om det behövs. Du kan också börja med en begränsad budget. Du kan också plantera en blandning av årliga blommor. Således har du en snabb och billig fjärilsträdgård.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *